Odratangu pilaff mandlitega

Kodutohter
02.03.2025
Shutterstock

Sellist pilaffi võib teha ka toortataratangust.

4-6 portsjonit
 

150 g kooritud mandleid

250 g porgandeid

1 punane sibul

2 sl oliiviõli

0,75 tl kaneeli

3 dl odratangu

7-8 dl vett

1 puljongikuubik (mahe) või

2-3 sl puljongifondi

soola

1 sl riivitud apelsinikoort

0,5 dl apelsinimahla

2-3 sl hakitud rohelist sibulat või murulauku

 

Kui panna odratangud eelmisel õhtul ligunema, siis on hautamisaeg lühem.

Haki või purusta mandlid. Lõika porgand ja sibul kuubikuteks.

Kuumuta pannil õli ja pruunista hakitud mandleid ning tõsta pannilt kaussi. Lisa pannile õli ja lisa sibul ja porgand. Kuumuta natuke aega. Lisa kaneel ning leotatud ja nõrutatud odratanud ning kuumuta segades.

Lisa vesi, puljongikuubik või fond, apelsinimahl ja riivitud apelsinikoor. Hauta aeg-ajalt segades 30-40 minutit, kuni odratang on pehme. Vajadusel maitsesta soolaga ja puista peale hakitud sibulat või murulauku.

Juurde võib pakkuda praetud kanafileepihvi või kanafileeribasid.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid