Päeva retsept: apelsini ja rosmariiniga maitsestatud kartulisalat

Kodutohter
27.12.2020
Shutterstock

Kui jõulupühadest on keedetud kartuleid järele jäänud, võib nendest teha natuke teistmoodi maitsestatud kartulisalati.

 

4 portsjonit

 

½ kg kartuleid

1 marineeritud kurk

1 sl kurgimarinaadi

 

Kaste

½ dl majoneesi

½ dl hapukoort

½ tl riivitud apelsinikoort

½ tl peeneks hakitud rosmariini või

näpuotsaga kuivatatud rosmariini

2 sl apelsinimahla

soola, musta pipart

 

Keeda kartulid koos koorega pehmeks või kasuta keedetud kartuleid. Koori jahtunud kar - tulid ja lõika kuubikuteks. Lõika marineeritud kurk kuubikuteks. Sega kokku kartulid, kurgitükid, kurgimarinaad ja sool. Lase natuke aega maitsestuda. Sega majonees, hapukoor, riivitud apelsinikoor ja -mahl. Maitsesta kaste rosmariini, soola ja pipraga. Sega kaste kar - tulitega ja hoia natuke aega külmas. Rosmariini võib korvata mõne teise meelepärase ürdiga, sobivad nii pune, tüümian kui ka hakitud koriander.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid