4 portsjonit
½ kg kartuleid
1 marineeritud kurk
1 sl kurgimarinaadi
Kaste
½ dl majoneesi
½ dl hapukoort
½ tl riivitud apelsinikoort
½ tl peeneks hakitud rosmariini või
näpuotsaga kuivatatud rosmariini
2 sl apelsinimahla
soola, musta pipart
Keeda kartulid koos koorega pehmeks või kasuta keedetud kartuleid. Koori jahtunud kar - tulid ja lõika kuubikuteks. Lõika marineeritud kurk kuubikuteks. Sega kokku kartulid, kurgitükid, kurgimarinaad ja sool. Lase natuke aega maitsestuda. Sega majonees, hapukoor, riivitud apelsinikoor ja -mahl. Maitsesta kaste rosmariini, soola ja pipraga. Sega kaste kar - tulitega ja hoia natuke aega külmas. Rosmariini võib korvata mõne teise meelepärase ürdiga, sobivad nii pune, tüümian kui ka hakitud koriander.