1 kg värskeid suviseid kartuleid
1 kimp rediseid
2 suvist mugulsibulat
marineeritud kurki
2 sl kappareid
Kaste
6 sl oliivi- või rapsiõli
2 sl valget veiniäädikat
1 sl vett
2 tl Dijoni sinepit
1 tl mett
1 küüslauguküüs
½ tl soola
¼ tl valget- või musta pipart veskist
Lisaks
rohelist sibulat
Keeda kartulid koos koorega. Pese värsked kartulid harjaga ja keeda soolaga maitsestatud vees. Kurna ja tõsta jahtuma.
Mõõda kastme ained kaanega klaaspurki. Lisa riivitud küüslauguküüs. Keera kaas peale ja raputa segamini. Pese ja viiluta redised ning haki ka mõned noored rohelised redisepealsed. Haki sibulad ja tükelda marineeritud kurk.
Kasuta noori värskeid kartuleid koos koorega, talvekartulid võib koorida. Tükelda kartulid kaussi. Lisa sibul, redis, kurk ja kapparid ning hakitud noored redisepealsed.
Vala peale kaste ja sega ettevaatlikult kahe lusikaga.
Tõsta serveerimsikaussi ja kaunista hakitud rohelise sibulaga.
Lase salatil enne serveerimist külmakapis seista. Teine variant on tükeldada soojad kartulid ja valada peale kaste, et see imenduks kartulitesse. Seejärel lisada kõik ülejäänud ained ja pakkuda salatit soojalt. Või panna külmkappi, kus selle maitse läheb seistes järjest paremaks.