Päeva retsept: idamaised lihapallid

Kodutohter
21.03.2021
Shutterstock

Põneva maitsega lihapallid, mida ei pea praadima, vaid lihtsalt kastme sees hautama.

4 portsjonit

 

400 g kanahakkliha

3 sl riivsaia

1 dl kookospiima

1 muna

2 sl väga peeneks hakitud sibulat

2 tl paprikapulbrit

1 tl karrit

näpuotsaga tšillihelbeid

1-2 tl soola

 

Kaste

2 sl õli (oliivi, rapsi)

väike jupp ingverit

1 laimi riivitud koor ja mahl

4 dl kookospiima

4 dl vett

2 sl magusat tšillikastet

2 sl sojakastet

hakitud koriandrit või peterselli

 

Sega hakklihaga kõik ülejäänud lihapallitaina ained. Sega puulusikaga läbi ja jäta 15 minutiks seisma.

Kuumuta kastme jaoks õli, lisa riivitud ingver ja riivitud laimikoor. Kuumuta pisut madalal kuumusel. Lisa kookospiim ja vesi, maitsesta laimi mahla ning tšilli- ja sojakastmega.

Rulli kahe peo vahel hakklihasegust väikesed pallid ja pane kuuma kastme sisse küpsema. Hauta 10-15 minutit.

Serveeri koos täisterariisi või nuudlitega. Puista peale hakitud koriandrit või peterselli.

 

Kellele ei meeldi kookospiim, võib küpsetada lihapalle puljongis ja lisada hiljem kastme paksendamiseks natuke jahu.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid