Päeva retsept: kartulipudruga üleküpsetatud ahjuroog

Kodutohter
Shutterstock

Maitsev toit argipäeva õhtuks, milles saab ära kasutada kõike, mis külmkapis leidub.

Kartulipudruga üleküpsetatud ahjuroog

6 portsjonit

 

600 g kartuleid

1 dl piima

1 munakollane

soola

1 sl võid

 

Täidis

150 g hakkliha

200 g metsaseeni või šampinjone

1 sibul

1 priske küüslauguküüs

2 porgandit

sorts õli

½ tl kuivatatud tüümiani

soola, musta pipart

100 g riivjuustu

 

Koori kartulid, lõika tükkideks ja keeda soolases vees pehmeks. Lisa kuum piim ja või ning tambi kohevaks püreeks. Tampimise ajal lisa tilga piimaga segatud munakollane. Vajadusel maitsesta soolaga.

Kuni kartulid keevad, valmista täidis. Koori ja haki sibulad, koori ja riivi porgandid jämeda riiviga. Viiluta seened. Kuumuta kastrulis õli, lisa sibul ja porgand ning hauta 3–4 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja hakkliha ning pruunista. Suurenda kuumust, lisa seened, maitsesta soola, pipraga ja tüümianiga. Hauta 6-10 minutit.

Tõsta seene-lihasegu ahjuvormi ja kata kartulipudruga. Raputa peale riivjuust. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruun.

 

Selles ahjuroas võib ära kasutada eelmise päeva seene- või hakklihakastet ja kartuliputru. Pirukatäidisesse võib panna veel ülejäänud juustutäkke või parajasti kapis leiduvaid köögivilju.

Sarnased artiklid