Kartulipudruga üleküpsetatud ahjuroog
6 portsjonit
600 g kartuleid
1 dl piima
1 munakollane
soola
1 sl võid
Täidis
150 g hakkliha
200 g metsaseeni või šampinjone
1 sibul
1 priske küüslauguküüs
2 porgandit
sorts õli
½ tl kuivatatud tüümiani
soola, musta pipart
100 g riivjuustu
Koori kartulid, lõika tükkideks ja keeda soolases vees pehmeks. Lisa kuum piim ja või ning tambi kohevaks püreeks. Tampimise ajal lisa tilga piimaga segatud munakollane. Vajadusel maitsesta soolaga.
Kuni kartulid keevad, valmista täidis. Koori ja haki sibulad, koori ja riivi porgandid jämeda riiviga. Viiluta seened. Kuumuta kastrulis õli, lisa sibul ja porgand ning hauta 3–4 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja hakkliha ning pruunista. Suurenda kuumust, lisa seened, maitsesta soola, pipraga ja tüümianiga. Hauta 6-10 minutit.
Tõsta seene-lihasegu ahjuvormi ja kata kartulipudruga. Raputa peale riivjuust. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruun.
Selles ahjuroas võib ära kasutada eelmise päeva seene- või hakklihakastet ja kartuliputru. Pirukatäidisesse võib panna veel ülejäänud juustutäkke või parajasti kapis leiduvaid köögivilju.