Seenetäidisega pikkpoiss

Kodutohter
29.07.2021
Shutterstock

Kui tuleb vihma, siis tuleb ka seeni. Pikkpoissi saab järgmisel päeval leiva peale panna.

4-6 portsjonit

 

400 g kodust hakkliha

1 muna

1 sl sojakastet või soola

1 dl peeneid kaerahelbeid

2 küüslauguküünt

musta pipart

hakitud maitserohelist (tilli, peterselli, tüümiani)

 

Täidis

200 g kupatatud seeni (või soolaseeni)

1 sibul

pisut võid

 

Sega kokku hakklihast tainas, pressi sisse küüslauguküüned, lisa hakitud maitseroheline, maitsesta sojakastme ja pipraga. Vormi küpsetuspaberile hakklihatainast plaat.

Haki seened ja sibul ning kuumuta pannil, kuni sibul on klaasjas. Jahuta natuke.

Laota seenesegu hakklihale ja keera küpsetuspaberi abil rulli.

Tõsta koos küpsetuspaberiga ahjuvormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 40-45 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid