Juursellerisalat

Kodutohter
23.08.2021
Shutterstock

Kui sellerilehti kasutatakse supi sees, siis juurseller on unustatud, kuid väga maitsev ja kasulik köögivili.

4 portsjonit

 

1 suur juurseller (700 g)

1 sl sidrunimahla

½ tl soola

 

1 suur hapu õun

 

Kaste

1½ dl hapukoort

1½ dl majoneesi

2 dl Dijoni sinepit

soola, musta pipart

 

Lisaks

peterselli

pähkleid

 

Koori seller ja lõika kangideks. Pritsi peale sidrunimahla, et seller ei tumeneks. Kuumuta potis vesi keemiseni ning pane sisse selleritükid. Keeda paar minutit, vala sõelale, loputa külma veega, nõruta ja maitsesta soolaga.

Koori ja tükelda õun ning sega kausis selleritükkidega. Sega kokku kaste ja lisa salatile. Maitsesta vajaduse korral soola ja pipraga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid