4-6 portsjonit
500 g veisehakkliha
2 sibulat
2 küüslauguküünt
1 sl oliiviõli
1 tšillikaun
1 punane paprika
400 g purustatud tomateid (konserv)
400 g punaseid ube (konserv)
1 tl paprikapulbrit (suitsumaitselist)
1 sl sojakastet
1 sl tomatipastat
1 dl vett
1 tl suhkrut
soola, pipart, tüümiani
hakitud peterselli või koriandrit
Võta liha vähemalt pool tundi enne valmistamist külmkapist välja. Koori ja haki sibulad ja küüslauk. Tükelda paprika ja tšilli.
Kuumuta suure poti põhjas õli, lisa liha ja kuumuta. Lisa sibulad ja küüslauk, kuumuta segades. Lisa paprika, tšilli, loputatud oad, sojakaste, tomatipasta ja kõik maitseained.
Hauta madalal kuumusel umbes 45 minutit. Maitsesta vajadusel soola või pipraga ja puista peale hakitud peterselli või koriandrit. Serveeri koos keedetud riisi või tortilladega.
See on klassikaline Mehhiko toit, mis tähendab tõlkes tšillisid lihaga.