Päeva retsept: nädalavahetuse pirukad

Kodutohter
30.01.2021
Shutterstock

Kui sügavkülmas võtab juba tükk aega ruumi tainapakk, siis on aeg see välja võtta.

1 pakk lehttainast

3 muna

2 sl koort või piima

1 küüslauguküüs

3 viilu sinki või

3 sl praetud hakkliha või

3 sl hakitud kupatatud seeni

150 g riivjuustu

kirsstomateid, oliive

soola, musta pipart

1 tl kuivatatud Vahemere ürti

 

Võta tainapakk hommikul sulama. Rulli pisut sulanud tainas õhukeseks ja lõika võlja ruudud või ringid. Vajuta tainatükid võiga määritud muffinivormidesse või kasuta pabervorme.

Haki sink ja/või seened või kasuta näiteks eelmise päeva hakklihakastet või hoopis kanatükke.

Sega kokku täidis: sink või seened või hakkliha, munad ja pool riivjuustust. Pressi sisse küüslauguküüs. Maitsesta soola, pipra ja ürtidega.

Täida tainakausid seguga, raputa peale riivjuust ja pane iga piruka peale oliiv või kirsstomat. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.

 

Sellised pirukad on tõeline nädala ringvaade – ära kasutada saab kõik, mida külmkapis leidub. Riivjuustu asemel saab panna pirukasse juustutükke.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid