4-6 portsjonit
3 porgandit
2 keedetud kartulit
½ sibulat
1 küüslauguküüs
400 g lahjat broilerihakkliha
½ dl vett
1 muna
1 tl kuivatatud harakputke
1 tl soola
¼ tl jahvatatud valget pipart
Vormi:
1 sl rapsi- või oliiviõli
rukkiriivleiba
Koori ja riivi porgandid peene riiviga. Koori ja haki sibul väga peeneks. Koori ja riivi keedetud kartulid. Sega kokku hakkliha, sibul, riivitud porgand ja kartul, vesi, muna ning maitseained ja sega ühtlaseks tainaks.
Pane tainas õliga määritud ja riivleivaga üle puistatud leivavormi. Pikkpoissi võib küpsetada ka küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil. Küpseta pikkpoissi 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit. Samal ajal võib ahjus küpsetada juurvilju.
Serveeri pikkpoissi koos ahjuköögiviljade, kartulipüree ja värske salatiga.