Päeva retsept: pikkpoiss broilerilihast

Kodutohter
16.11.2020
Shutterstock

Lahja lihatoit, mida võib jahtununa järgmisel päeval võileiva peale panna.

4-6 portsjonit

 

3 porgandit

2 keedetud kartulit

½ sibulat

1 küüslauguküüs

400 g lahjat broilerihakkliha

½ dl vett

1 muna

1 tl kuivatatud harakputke

1 tl soola

¼ tl jahvatatud valget pipart

 

Vormi:

1 sl rapsi- või oliiviõli

rukkiriivleiba

 

 

Koori ja riivi porgandid peene riiviga. Koori ja haki sibul väga peeneks. Koori ja riivi keedetud kartulid. Sega kokku hakkliha, sibul, riivitud porgand ja kartul, vesi, muna ning maitseained ja sega ühtlaseks tainaks.

Pane tainas õliga määritud ja riivleivaga üle puistatud leivavormi. Pikkpoissi võib küpsetada ka küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil. Küpseta pikkpoissi 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit. Samal ajal võib ahjus küpsetada juurvilju.

Serveeri pikkpoissi koos ahjuköögiviljade, kartulipüree ja värske salatiga.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid