Päeva retsept: võis hautatud kaalikad ja kaalikašnitslid

Kodutohter
26.08.2020
Shutterstock

Kaalika kasulikud ained säilivad ka kuumutamisel.

Võiga hautatud kaalikad

4 portsjonit

 

2 keskmist kaalikat

1 sibul

4 sl võid

2 dl vett

pisut soola, suhkrut

 

Koori ja haki sibul ning lõika kaalikas kuubikuteks. Noori kaalikaid pole vaja koorida, piisab harjaga pesemisest.

Kuumuta sibulat ja kaalikatükke pannil võis kuni sibul on klaasjas ja kaalikatükid kuldpruunid. Lisa vesi, maitsesta soola ja suhkruga ja hauta kaane all, kuni kaalikas on parajalt pehme ja vesi aurustunud.

 

 

Kaalikašnitslid

4-6 portsjonit

 

2 kaalikat

1 sibul

hakitud seeni, hakklihakastet, tomativiile, juustu

 

Lõika kaalikad viiludeks ja keeda soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Nõruta ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata kaalikaviilud sellega, mis kodus leidub: singiribade, eelmise päeva hakklihakastme, hakitud soolaseente, tomativiilude või grillitud lihaga. Peale pane juustuviile või riivjuustu. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Sobib nii hommiku-, lõuna- kui ka õhtusöögiks.

 

Sarnased artiklid