4 portsjonit
250 g rohelisi aedube
250 g kollaseid aedube
vett
½ tl soola
2 küüslauguküünt
2-3 sl oliiviõli või võid
½ tl soola
2 tl vähesoolast sojakastet
¼ tl musta pipart
1 tl valget veiniäädikat
1 tl suhkrut või mett
1 dl seesamiseemneid
Eemalda ubadelt varred. Keeda soolaga maitsestatud vees umbes 5 minutit. Ära pane liiga palju vett, vaid nii, et see kataks vaevu oad. Kurna oad sõelal.
Koori ja haki küüslauguküüned. Kuumuta pannil õli, lisa küüslauk ja oad. Kuumuta segades 3-4 minutit. Maitsesta soola, sojakastme, pipra, veiniäädika ja suhkru või meega.
Peale võib niristada ka tšillimett.
Kuumuta seesamiseemneid kuumal pannil ja puista ubadele. Oad sobivad hästi kalafilee lisandiks.