Parimad oad

Kodutohter
21.07.2024
Shutterstock

Seda rooga võib teha ka külmutatud ubadest, kuid otse peenralt korjatud suvised oad on muidugi paremad.

4 portsjonit

 

250 g rohelisi aedube

250 g kollaseid aedube

vett

½ tl soola

2 küüslauguküünt

2-3 sl oliiviõli või võid

½ tl soola

2 tl vähesoolast sojakastet

¼ tl musta pipart

1 tl valget veiniäädikat

1 tl suhkrut või mett

1 dl seesamiseemneid
 

Eemalda ubadelt varred. Keeda soolaga maitsestatud vees umbes 5 minutit. Ära pane liiga palju vett, vaid nii, et see kataks vaevu oad. Kurna oad sõelal.

Koori ja haki küüslauguküüned. Kuumuta pannil õli, lisa küüslauk ja oad. Kuumuta segades 3-4 minutit. Maitsesta soola, sojakastme, pipra, veiniäädika ja suhkru või meega.

Peale võib niristada ka tšillimett.

Kuumuta seesamiseemneid kuumal pannil ja puista ubadele. Oad sobivad hästi kalafilee lisandiks.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid