Peekoni-ploomipirukas

Kodutohter
15.08.2022
Kodutohter

Täiesti ootamatu kooslus, kuid ploomid sobivad hästi ka peekoni ja sinihallitusjuustuga.

Põhi

150 g võid või margariini

3–4 dl täisteranisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 muna

½ dl piima

 

Täidis

u 170 g peekonit

1 sibul

10-12 ploomi

150–170 g sinihallitusjuustu

2 dl hapukoort

2 muna

musta pipart

riivitud juustu

 

Sega toasoe või või margariin kuivainetega ning lisa muna ja piim. Lase tainal pisut aega külmkapis seista.

Haki peekon ja peenesta sibul. Prae need pannil läbi.

Vajuta tainas suure võiga määritud vormi põhja ja külgedele. Puista peale jahtunud peekoni-sibulasegu.

Sega koor ja munad. Lisa segusse sinihallitusjuust ja maitsesta. Vala segu pirukapõhjale.

Lõika ploomid sektoriteks ja lao pirukatäidisele.

Soovi korral riivi peale veel juustu.

Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit.

Sarnased artiklid