Peojääkide pirukas

Kodutohter
05.01.2022
Shutterstock

Praktiline perenaine teeb toidujääkidest maitsvaid pirukaid.

Tainas

1½ dl nisujahu

1½ dl rukkijahu

125 g võid

pisut soola

2-3 sl külma vett või

400 g lehttainast

Täidis

1 sl õli

1 väike sibul

sinki, ahjuliha, grillkana või

tuunikalakonservi, ahjulõhet

herneid, maisi või

külmutatud köögivilja

2-3 sl hapukoort

vajadusel soola

1 muna määrimiseks
 

Sega kokku tainas, vormi palliks ja pane täidise tegemise ajaks külmkappi. Kui kasutad külmutatud lehttainast, siis võta see aegsasti sulama.

Haki sibul, tükelda sink, liha või kana ja kuumuta pannil õlis. Lisa külmutatud köögivili ja kuumuta, kuni see on parajalt krõmps ja vedelik on aurustunud. Jahuta ja sega hapukoorega.

Rulli tainas neljaks õhukeseks tükiks, täida seguga, tõsta teine pool peale ja vajuta kinni.

Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Ahjukala või tuunikonservi, konservmaisi ja -herneid pole vaja pannil kuumutada vaid võib kohe pirukatäidiseks panna.

 

Praktiline perenaine teeb toidujääkidest maitsvaid pirukaid. Selliste pirukate sisse võib panna pidusöökide ülejääke, ahju- või keedetud köögivilju, vorsti, hakklihakastet vms, ning neid kõlbab ka külalistele pakkuda.

Täidist peaks enne maitsma ja vajadusel maitsestama.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid