kogused ühele sööjale
50-60 g riisi või pastat
100 g aurutatud või ahjus küpsetatud köögivilju
pool keedumuna
peotäis salatilehti
pool avokaadot
pool paprikat
50 g küpsetatud kana-, pardi- või kalafilee tükke
kurki, tomatit, redist
hakitud tilli, peterselli
Kaste
1 sl sidrunimahla
0,5 sl mett
1 sl oliiviõli
soola, musta piprt
Selle asemel, et vedada piknikule kaasa palju erinevates pakendites toitu, millest pool järgi jääb, võib valmistada igale sööjale isuäratava toidukarbi. Ka söögiga pirtsutavad lapsed söövad peale päeva värskes õhus oma karbid tühjaks. Peale piknikku tuleb vaid karbid üksteise sisse panna ja kaasa võtta.
Vaata üle oma külmkapi tagavarad, einekarpi sobivad hästi ka sink, tuunikala või juust Keeda riis või pasta maitsestatud vees. Auruta värsked või külmutatud köögiviljad. Puhasta ja viiluta paprikad. Küpseta linnuliha või kasuta eelmisel päeval küpsetatud või grillitud liha. Poolita avokaado, eemalda seeme ja viiluta viljaliha. Koori ja poolita keedumuna. Sega purgis kokku kaste ja loksuta