Piknikukarbid

Kodutohter
27.05.2021
Shutterstock

Selle asemel, et vedada piknikule kaasa palju erinevates pakendites toitu, millest pool järgi jääb, võib valmistada igale sööjale isuäratava toidukarbi

kogused ühele sööjale

 

50-60 g riisi või pastat

100 g aurutatud või ahjus küpsetatud köögivilju

pool keedumuna

peotäis salatilehti

pool avokaadot

pool paprikat

50 g küpsetatud kana-, pardi- või kalafilee tükke

kurki, tomatit, redist

hakitud tilli, peterselli

 

Kaste

1 sl sidrunimahla

0,5 sl mett

1 sl oliiviõli

soola, musta piprt

 

Selle asemel, et vedada piknikule kaasa palju erinevates pakendites toitu, millest pool järgi jääb, võib valmistada igale sööjale isuäratava toidukarbi. Ka söögiga pirtsutavad lapsed söövad peale päeva värskes õhus oma karbid tühjaks. Peale piknikku tuleb vaid karbid üksteise sisse panna ja kaasa võtta.

 

Vaata üle oma külmkapi tagavarad, einekarpi sobivad hästi ka sink, tuunikala või juust Keeda riis või pasta maitsestatud vees. Auruta värsked või külmutatud köögiviljad. Puhasta ja viiluta paprikad. Küpseta linnuliha või kasuta eelmisel päeval küpsetatud või grillitud liha. Poolita avokaado, eemalda seeme ja viiluta viljaliha. Koori ja poolita keedumuna. Sega purgis kokku kaste ja loksuta

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid