Pohlavaht

Kodutohter
09.01.2024
Shutterstock

Seda magustoitu võib teha ka hapust pohlamoosist.

10 portsjonit

 

400 g pohli või jõhvikaid

0,5 dl vett

1 dl suhkrut

5 lehte želatiini

100–130 g valget šokolaadi

0,5 dl vahukoort

500 g Türgi jogurtit

1,5 dl vahukoort

2 tl vanillisuhkrut

Kaunistamiseks

pohli või jõhvikaid

tuhksuhkrut

 

Aja vesi keema, lisa pohlad ja suhkur. Püreesta.

 

Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Pigista üleliigne vesi välja ning sulata kuuma pohlapüree hulka.

Kuumuta valge šokolaad ja 0,5 dl koort laineahjus või veevannis. Sega ühtlaseks.

Vahusta koor ning maitsesta vanilliga.

Sega pisut jahtunud pohlapüree ja šokolaadisegu jogurtiga. Lõpuks lisa vahustatud koor.

Tõsta pokaalidesse ning hoia mõni tund või järgmise päevani külmkapis. Enne serveerimist kaunista marjade ja tuhksuhkruga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid