10 portsjonit
400 g pohli või jõhvikaid
0,5 dl vett
1 dl suhkrut
5 lehte želatiini
100–130 g valget šokolaadi
0,5 dl vahukoort
500 g Türgi jogurtit
1,5 dl vahukoort
2 tl vanillisuhkrut
Kaunistamiseks
pohli või jõhvikaid
tuhksuhkrut
Aja vesi keema, lisa pohlad ja suhkur. Püreesta.
Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Pigista üleliigne vesi välja ning sulata kuuma pohlapüree hulka.
Kuumuta valge šokolaad ja 0,5 dl koort laineahjus või veevannis. Sega ühtlaseks.
Vahusta koor ning maitsesta vanilliga.
Sega pisut jahtunud pohlapüree ja šokolaadisegu jogurtiga. Lõpuks lisa vahustatud koor.
Tõsta pokaalidesse ning hoia mõni tund või järgmise päevani külmkapis. Enne serveerimist kaunista marjade ja tuhksuhkruga.