Rukki-piparkoogitainas

Kodutohter
06.12.2023

Rukkijahust piparkoogid jäävad tumedamad, kui tavalised nisujahuga küpsetatud.

100 g võid

1 dl tumedat siirupit

1 muna

0,75 sl kaneeli

1 tl purustatud nelki

0,5 tl ingverit

0,5 tl purustatud vürtsiterasid

1,5 dl fariinisuhkrut

4 dl rukkijahu

2 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

 

Sulata 100 g võid. Sega kausis kokku sulatatud või, siirup ja muna.

Sega teises kausis kokku kaneel, jahvatatud nelk ja vürtspipar, ingver, suhkur, rukkijahu, nisujahuga segatud küpsetuspulber ning sega või-siirupi-munaseguga. Sega kokku tainas. Kui tainas on ühtlane, vormi tainas pätsiks, keera toidukilesse ja pane ööseks külmkappi.

Järgmisel päeval rulli tainas õhukeseks ja lõika vormiga välja piparkoogid.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid