Sidrunivaht

Kodutohter
15.12.2022
Shutterstock

Vitamiinirikas magustoit.

4 portsjonit

 

1 mahesidruni mahl

2 dl vett

1 mahesidruni riivitud koor

3/4 dl suhkrut

2 sl maisitärklist

2 munakollast

2 munavalget

paar tilka sidrunimahla

1/4 dl suhkrut

 

Valmista sidrunikissell: kalla potti vesi, tärklis, suhkur, sidrunimahl ja riivitud koor. Kuumuta segades, kuni kissell muutub paksuks. Võta kissell tulelt ja klopi sisse munakollased. Lse jahtuda.

Lisa munavalgetele paar tilka sidrunimahla ja vahusta. Lisa vähehaaval suhkur ja vahusta kõvaks vahuks.

Sega vaht külma kisselliga, jaota magustoidunõudesse.

Väga kerge ja hõrk sidrunimaitseline vaht.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid