Põhi:
125 g võid
2 dl nisujahu
1 dl kaerahelbeid
1 sl külma vett
Täidis
200 g sinki
1 suur sibul
1 sl võid
100 g riivjuustu (tugevamaitselist)
2 suurt õuna
100 g Kreeka pähkleid
2,5 dl kohvikoort
2 muna
Sega pehme või, jahu ja kaerahelbed. Lisa vesi, sega tainaks.
Piruka võib teha lahtikäivas koogivormis (22 cm) siis ta tuleb kõrgem, või tavalises (24-25 cm) pirukavormis, kus ta jääb madalam. Vooderda lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga, pirukavorm määri võiga. Vajuta tainas põhja ja äärtele. Tõsta täidise tegemise ajaks külma.
Tükelda sink, viiluta sibul ja haki Kreeka pähklid, ning kuumuta neid pannil võis. Koori ja tükelda õunad, riivi juust. Sega kausis kokku koor ja munad.
Pane singi-sibula-pähklisegu ning õunatükid pirukapõhjale, kalla peale muna-kooresegu. Raputa peale riivjuust.
Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 50 minutit. Serveeri soojalt koos rohelise salatiga.