1 väike suvikõrvits ehk
400 dl jämeda riiviga riivitud suvkõrvitsat
2 muna
3 dl suhkrut
4 dl nisujahu
75 g mandlijahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
2 tl riivitud mahesidruni koort
1,5 dl neutraalse maitsega toiduõli (rapsiõli)
1 dl piima või mandli- või kaerapiima
0,5 dl sidrunimahla
võid vormi määrimiseks
Riivi suvikõrvits jämeda riiviga. Vahusta munad suhkruga. Sega kokku kõik kuivad ained: jahu, mandlijahu, küpsetuspulber, sool. Sega riivitud suvikõrvitas ja -sidrunikoor munavhuga. Sega juurde kordamööda vähehaaval kuivad ained ja rapsõli. Kõige lõpuks lisa piim ja sidrunimahl.
Vooderda lahtikäiva põhjaga koogivorm küpsetuspaberiga või määri võiga. Küpsetada võib ka rõngasvormis. Kalla tainas vormi, tasanda ja küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund ja 10 minutit.
Kui kook muutub pealt liiga pruuniks, kata fooliumiga.
Lase enne vormist välja võtmist natuke jahtuda.