Täidetud suvikõrvitsad

Kodutohter
03.09.2023
Shutterstock

Suvikõrvitsatesse mahub palju maitsvat täidist.

3–4 väikset suvikõrvitsat

½ tl soola

 

Täidis:

2 sl rapsi- või oliiviõli

1 sibul

1 küüslauguküüs

2–3 dl (u 100 g) hakitud kukeseeni

250 g kanahakkliha

2 tl riivitud sidruni koort

1 sl sidrunimahla

musta pipart

pisut soola,

1 tl suhkrut või mett

näpuotsaga tšillihelbeid

150 g tugevamaitselist riivjuustu

 

Pese ja poolita suvikõrvitsad. Uurista väikese lusikaga seemned välja. Jahvata veskist suvikõrvitsapoolikutele soola. Jäta 20-30 minutiks maitsestuma.

Koori ja haki sibul. Koori ja riivi küüslauguküüs.

Kuivata suvikõrvitsad majapidamispaberiga. Kraabi ettevaatlikult viljaliha koore seest välja, nii et koor ei läheks katki. Tükelda viljaliha.

Kuumuta pannil tilk õli ja lisa sibulad. Lisa suvikõrvitsatükid ja hakitud kukeseened. Kuumuta, kuni vedelik on aurustunud. Lisa hakkliha ja prae kõik segades läbi. Tõsta pann pliidilt ja maitsesta segu värskete ürtide, riivitud sidrunikoore ja -mahlaga. Jahvata pipart ja proovi maitset. Vahel polegi vaja soola lisada. Vajadusel lisa veel sidrunimahla ja maitse tasakaalustamiseks natuke suhkrut või mett. Lisa tšillihelbeid. Sega hulka ⅔ riivjuustust.

Tõsta suvikõrvitsalootsikud õlitatud ahjuvormi ja tõsta sisse täidis. Täidise kogus oleneb suvikõrvitsate suurusest. Kui täidist jääb üle, võib sellega täita näiteks paprikapoolikuid. Puista peale ülejäänud riivjuust.

Küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit.

Paku juurde toorsalatit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid