3–4 väikset suvikõrvitsat
½ tl soola
Täidis:
2 sl rapsi- või oliiviõli
1 sibul
1 küüslauguküüs
2–3 dl (u 100 g) hakitud kukeseeni
250 g kanahakkliha
2 tl riivitud sidruni koort
1 sl sidrunimahla
musta pipart
pisut soola,
1 tl suhkrut või mett
näpuotsaga tšillihelbeid
150 g tugevamaitselist riivjuustu
Pese ja poolita suvikõrvitsad. Uurista väikese lusikaga seemned välja. Jahvata veskist suvikõrvitsapoolikutele soola. Jäta 20-30 minutiks maitsestuma.
Koori ja haki sibul. Koori ja riivi küüslauguküüs.
Kuivata suvikõrvitsad majapidamispaberiga. Kraabi ettevaatlikult viljaliha koore seest välja, nii et koor ei läheks katki. Tükelda viljaliha.
Kuumuta pannil tilk õli ja lisa sibulad. Lisa suvikõrvitsatükid ja hakitud kukeseened. Kuumuta, kuni vedelik on aurustunud. Lisa hakkliha ja prae kõik segades läbi. Tõsta pann pliidilt ja maitsesta segu värskete ürtide, riivitud sidrunikoore ja -mahlaga. Jahvata pipart ja proovi maitset. Vahel polegi vaja soola lisada. Vajadusel lisa veel sidrunimahla ja maitse tasakaalustamiseks natuke suhkrut või mett. Lisa tšillihelbeid. Sega hulka ⅔ riivjuustust.
Tõsta suvikõrvitsalootsikud õlitatud ahjuvormi ja tõsta sisse täidis. Täidise kogus oleneb suvikõrvitsate suurusest. Kui täidist jääb üle, võib sellega täita näiteks paprikapoolikuid. Puista peale ülejäänud riivjuust.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit.
Paku juurde toorsalatit.