4 portsjonit
250 g porgandeid
200 g seeni (puravikud, šampinjonid)
1 sibul
2 sl võid
4 dl tangu (tatar, oder, kaer)
2,5 dl vett
1 tl soola
1 apelsin
2 sl oliiviõli
50 g rukolat
3 sl hakitud tilli ja peterselli
Jogurtikaste
2 dl Kreeka jogurtit
2 sl sidrunimahla
2 sl oliiviõli
1 sl tahhiinikastet
Koori ja tükelda porgandid kas viiludeks või kangideks. Kuumuta pannil 1 dl vett ja keeda porgandeid kaane all 3 minutit. Eemalda kaas ja keed nii kaua, kuni vesi on aurustunud. Tõsta porgandid kõrvale. Puhasta ja viiluta seened. Kuumuta pannil, kuni vedelik on aurustunud. Koori ja viiluta või tükelda sibul. Pane pannile võid, lisa sibulad ja kuumuta klaasjaks. Lisa porgandid ja seened.
Keeda teravili pehmeks soolaga maitsestatud vees vastavalt pakil olevale õpetusele. Vala sõelale, loputa külma veega ja nõruta. Kalla kaussi ja riivi hulka hoolega pestud apelsini koor ja pigista sisse mahl. Lisa oliiviõli, rukola ja hakitud ürdid.
Sega kokku kõik kastme ained. Sega teraviljasegu köögiviljadega. Tõsta kõik vaagnale ja paku kastet eraldi kannust või kausist juurde.