Viis nippi grilltoitude säilitamiseks

Kodutohter
15.07.2024
Shutterstock

Grillihooaeg on käes ja paljudel jääb vahel grillhõrgutisi üle.
Neid saab külmkapis säilitada, et midagi raisku ei läheks.

1. Õige temperatuur
Hoidke toitu külmkapis õigetes kohtades. Kaasaegsetes külmikutes on köögiviljade ja liha säilitamiseks sageli erinevad temperatuurid.


2. Klaasist säilitusnõu
Klaasist säilitusnõu annab toidu seisukorrast parema ülevaate kui plastikust. Plastikus olevad toiduained "peidavad" end külmkapis kergemini ära.


3. Jahutamine
Toiduained tuleb enne külmikusse panemist maha jahutada, vastasel juhul halvendab see teiste külmikus hoitavate toiduainete säilivust.
4. Kontrollige plastnõu seisukorda


Enamasti on kõik plastikust toiduainete säilitusnõud on toidule ohutud ning seal on märgistus, milleks need sobivad ja milleks mitte.
Kuid kulunud vanu plastnõusid ei soovitata toiduainete säilitamiseks kasutada. Taarat, milles toitu poest ostetakse, näiteks jäätisepurki või kaasavõetava toidu anumat, ei soovitata uuesti kasutada. Jäätisekarbid ei ole mõeldud toiduainete pikaajaliseks säilitamiseks.
5. Ärge segage erinevaid roogasid.

Pange need eraldi toiduainete säilitusnõusse, et maitsed ei seguneks.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid