Tomatikaste, mis sobib kõikide toitudega

Kodutohter
31.07.2021
Shutterstock

See on Prantsuse tomatikaste ehk antiboise-kaste, mis tuleb väga maitsev just suvistest magusatest tomatitest.

4 küpset tomatit

50 kivideta oliive

2 šalottsibulat või 1 väike sibul

2 küüslauguküünt

1 sl tomatipüreed

1 dl oliiviõli

1 loorberileht

1 sidruni mahl

peotäis basiilikut

soola, suhkrut, musta pipart maitse järgi


 

Koori tomatid: lõika tomatid neljaks sektoriks ja lõika terava noaga sisu koore seest välja. Võib tükeldada ka koorega, kui pole väga sitke koorega tomatid. Haki oliivid, küüslauguküüned ja sibulad.

Kuumuta pannil õlis hakitud sibulat ja küüslauku, lisa ülejäänud õli, tomatipüree, loorberileht ja hakitud oliivid. Kuumuta 3-4 minutit segades. Lisa tükeldatud tomat ja basiilik.

Maitsesta sidrunimahla, suhkru, soola ja musta pipraga.

 

Kaste sobib kalale, grilltoitudele või salatikastmeks.

Sarnased artiklid