Täisväärtusliku ja taskaalus hommikusöögi tegemine pole raketiteadus ega võta kaua aega.
Tervislikus hommikusöögis peaks olema valku, aedvilju, marju või puuvilju, kvaliteetseid süsivesikuid ja häid rasvu.
Uuringud on näidanud, et kui hommikusöögist on kõht pikemalt täis, tehakse päeva jooksul vähem halbu toiduvalikuid, ehk ostetakse näljasena vähem hamburgerid, friikartuleid ja muud ebatervislikku ning väheneb ka õhtune maiustamine. Seega on hommikusöök oluline ja tähtis.
Valku on vaja ka lihaste ehitamiseks, seepärast on mõistlik seda juba hommikusöögil arvestada.
Hommikusöök on päeva esimene eine ja kui see on hästi koostatud, on see hea start kogu päevale. Peale valgu peaks see sisaldama ka häid süsivesikuid ja rasvu.
Hommikusööki ei pea sööma kohe ärgates. Kui ikka üldse ei taha varahommikul süüa, võib selle pakkida tööle kaasa ja süüa paari tunni pärast.
Hommikupuder
1-1,5 dl kaerahelbeid
2 dl kodujuustu
1-2 dl marju
1 sl pähkleid
Pähklid on suurepärased heade rasvade allikad.
Võileivad
paar kääru täisteraleiba
paar noaotsatäit määret
paar singi või juustuviilu
keedumuna viilutatult
kurki, tomatit, paprikat
Smuuti
1 banaan
2 sl kaerahelbeid
1-2 dl marju
2 dl jogurtit
1 sl pähkleid
Kui ei ole hommikul söögiisu, siis on pehme ja toitev smuuti hea variant.
Müsli
1-1,5 dl suhkruta müslit
2 dl jogurtit või kohupiima
1-2 dl marju
1 sl pähkleid
Poeriiulilt leiab ka ilma suhkruta müslit, tuleb lugeda pakilt toote sisaldust. Kui marjad on hapud, võib lisada lusikatäie mett.