Sidruniga risotto

Kodutohter
14.09.2021
Shutterstock

Klassikaline roog, millega on küll natuke jändamist, kuid see maitseb alati kõigile.

4 portsjonit

 

400 g kanakintsuliha

1 sl õli

0,5 tl soola

0,5 tl musta pipart

1 l vett

1-2 kanapuljongi kuubikut

1 sibul

2 küüslauguküünt

1 sidruni riivitud koor

pool potti värsket tõõmiani

1 sl võid

1 sl õli

3 dl risottoriisi

2 dl külmutatud herneid

2 sl sidrunimahla

1-2 tl mett

100 g tugevamaitselist riivitud juustu (parmesan)

1 dl koort (10%)

soola, musta pipart

0,5 tl karrit

 

Küpseta kanalihatükid kuumas õlis küpseks, maitsesta soola ja pipraga ning keera fooliumisse järelvalmima.

Kuumuta kanapuljong keemiseni. Haki sibul ja küüslauguküüned. Riivi sidrunikoor ja pigista välja mahl. Tõmba väiksed tüümianilehed varre küljest lahti.

Kuumuta paksupõhjalises potis või ja õli. Kuumuta segades hakitud sibulaid, küüslauku, tüümiani ja riivitud sidrunikoort, kuni sibul hakkab muutuma klaasjaks. Lisa riis ja kuumuta segades, kuni riis muutub läbipaistvaks. Tõsta riisile peale paar kulbitäit puljongit ja hauta, kuni see on imendunud. Lisa puljongit paari kulbitäie kaupa ja hauta, kuni vedelik on imendunud ja riis on parajalt küps, kuid mitte liiga pehme.

Lisa herned, ribadeks lõigatud kanaliha ja sidrunimahl. Kuumuta, lisa koor, mesi ja riivjuust. Maitsesta soola, pipra ja karriga. Lase risottol natuke aega kaane all maitsestuda.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid