Tainas:
125 g võid
3 dl nisujahu
1 dl tugevamaitselist riivjuustu
2 sl vett
Täidis:
250 g värsket spinatit
170 g šampinjone
1 sibul
õli
soola, musta pipart
1 dl tugevamaitselist riivjuustu
150 g pehmet kitsejuustu
peotäis seedriseemneid
1. Sega jahu toasooja võiga. Lisa riivjuust ja vesi. Sega tainas ja vajuta võiga määritud lahtikäiva põhjaga vormi. Pane täidise tegemise ajaks külmkappi.
2. Kalla spinat keeva veega üle. Lase jahtuda. Tükelda seened, kuumuta pannil õlis, lisa sibul ja kuumuta, kuni sibul on klaasjas. Maitsesta soola ja pipraga. Lõika kitsejuust viiludeks ja riivi juust.
3. Torka pirukapõhjale kahvliga mõned augud ja eelküpseta põhja 225-kraadises ahjus 10 minutit. Pigista spinatist vedelik välja ja laota pirukapõhjale., seejärel seened ja sibul. Raputa peale riivjuust ja seedriseemned, seejärel pane kitsejuustuviilud. Küpseta, kuni juust hakkab peal sulama ja pruunistub kergelt.