Tomatine purgipasta

Kodutohter
22.03.2022
Shutterstock

Pastasalati võib teha ka rohelise pestokastmega. Kuna kastmed pole rasvased, võib sellist pastat ka külmalt süüa.

1 portsjon

 

80 g täisterapastat

2 küpset tomatit

1 küüslauguküüs

2 tl rapsi- või oliiviõli

2 tl tomatipüreed

soola, musta pipart

tšillihelbeid (soovi korral)

1 tl mett

30 g kana- või kalkunilihalõike

basiilikulehti

1 sl seemneid (seesami, päevalille vms)

 

1. Keeda pasta vastavalt pakil olevale õpetusele.

2. Lõika tomatid kuubikuteks ja haki küüslauguküüs. Lõika lihalõigud ribadeks. Kuumuta väiksel pannil õli, lisa tomatipüree. Kuumuta hetk ja lisa tomatitükid ja hakitud küüslauk. Maitsesta soola, mee, musta pipra ja soovi korral tšilliga. Hauta paar minutit ning sega juurde keedetud pasta ja lihatükid.

3. Tõsta pasta karpi või purki, kaunista basiilikulehtedega ja puista peale seemned. Võta järgmisel päeval külmakapist tööle kaasa.

Kiire ja lihtne toit tööle kaasa võtmiseks.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid