2 muna
1 dl suhkrut
1 dl õli
2 supilusikatäit apelsinimahla
0,5 dl fariinisuhkrut
0,5 tl söögisoodat
1 tl kaneeli
1,5 dl täisteranisujahu
1,5 dl nisujahu
Täidis
4,5-5 dl jõhvikaid,
400 g hapukoort
1 muna
2-4 sl suhkrut
2 sl vanillisuhkrut
0,5 tl kardemoni
2-4 sl jahvatatud mandleid
Vahusta munad ja suhkur vahuks. Lisa ülejäänud ained ja sega.
Laota tainas võiga määritud, 26-28 cm läbimõõduga pirukavormi. Lisa jõhvikad ühtlaselt pirukapõhjale. Puista jõhvikatele veidi suhkrut.
Küpseta pirukat 200 kraadi juures ahju keskmisel tasemel 15 minutit.
Sega omavahel hapukoor, muna, suhkur, vanilli, kardemon ja jahvatatud mandlid. Laota täidis jõhvikatele ja küpseta veel 15 minutit.