12 portsjonit
150 g külma võid
4 dl täisteranisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 sl hapukoort
1 dl riivjuustu
Täidis
0,5 dl toortatratangu
300 g hakkliha
1 sibul
3 küüslauguküünt
1 tl soola
pipart
200 g soolaseeni (või sügavkülmast)
1 dl hapukoort
Määrimiseks
1 muna
Mõõda kõik taina ained köögikombaini, tükelda juurde või ja sega tainakonksuga, kuni tekib pall. Mähi tainapall toidukilesse ja pane külmkappi.
Keeda tatar soolaga maitsestatud vees pehmeks. Vala sõelale ja jäta jahtuma.
Kui seened on liiga soolased, siis leota enne parajaks. Nõruta seened sõelal.
Haki sibul ja küüslauguküüned. Kuumuta hakkliha pannil, lisa seened, sibul ja küüslauk ning prae, kuni sibul on klaasjas ja hakkliha küps. Maitsesta soola ja pipraga.
Jaga tainas pooleks. Rulli tainas õhukeseks ja pane võiga määritud pirukavormi. Sega kokku jahtunud hakklihasegu, tatar ja hapukoor ja kalla pirukapõhjale.
Rulli tainast pirukale kaas. Torka noaotsaga sisse mõned augud, määri munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.
Serveeri koos värske salatiga.