4 inimesele
200 g nuudleid
2 tl rapsi- või oliiviõli
¾ dl seesamiseemneid
400 g varajast kapsast
1 porgand
¾ dl soolatud pähkleid
1 pott värsket koriandrit või basiilikut
Kaste
2 sl riisiäädikat
2 sl mett
1½ sl oliivi- või rapsiõli
1 sl seesamiõli
1½ sl laimimahla
1 sl sojakastet
¾ tl tšillihelbeid
¾ teelusikatäit soola
1. Keeda nuudlid pakendi juhiste järgi ja nõruta. Loputa nuudlid hoolikalt võimalikult külmas vees. Nõruta hästi. Kuivata nuudleid pisut majapidamispaberiga.
2. Tõsta nuudlid suurde kaussi ja sega hulka 2 teelusikatäit õli, et nuudlid kokku ei kleepuks. Pane külmkappi jahtuma.
3. Mõõda seesamiseemned kuumale kuivale praepannile. Kuumuta paar minutit, pidevalt segades. Vala taldrikule jahtuma.
4. Haki varajane kapsas õhukesteks ribadeks. Aseta suurde kaussi.
5. Koori porgand ja lõika see tikusuurusteks ribadeks.
6. Haki soolatud pähklid noaga jämedalt. Eemalda koriandrilt lehed ja haki või rebi basiilkulehed varre küljest lahti..
7. Sega kapsa hulka jahtunud seesamiseemned, köögiviljad, soolatud pähklid ja koriander või basiilik ning külmad nuudlid. Kui salatit kohe ei serveeri, võib selle panna kuni serveerimiseni külmkappi.
8. Sega kastme koostisosad eraldi kausis või purgis Vala kaste salatile vahetult enne serveerimist. Sega ja jaota taldrikutele või serveerimisvaagnatele.