Gluteenita leivad

Kodutohter
15.02.2024
Shutterstock

Leivad on täiesti ilma jahuta ja pehmed nagu pilved.

16 väikest leiba

valmistusaeg 30 minutit

 

4 toasooja muna

50 g toorjuustu

¼ tl küpsetuspulbrit

½ tl soola

paar keerdu pipart veskist


 

Eralad munadel kollased ja valged. Vahusta munavalged kõvaks vahuks.

Lisa toorjuustule küpsetuspulber ja vahusta koos munakollastega kohevaks.

Sega munavalge lusikakaupa kergelt segades munakollase-toorjuustuseguga, maitsesta soola ja pipraga.

Tõsta tainast lusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Ära kasuta kausi põhja jäänud vedelikku, sest ainult vahune tainas püsib küpsetades koos. Küpseta 150-kraadises ahjus 15 minutit, kuni leivakesed on ilusad kuldpruunid.

Kasuta nagu tavalist leiba, pane peale soovitud võileivakatted.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid