Hautis ülejääkidest

Kodutohter
07.01.2023
Shutterstock

Eelmisest päevast järelejäänud lihast saab koos maitseainetaga ahvatlevalt lõhnava ja maitsva hautise.

4 portsjonit

 

400 g küpsetaud liha (seaprae ülejääk, grillkana vms)

1 sibul

1 küüslauguküüs

1 tl riivitud ingverit

2 sl õli

0,5 tl paprikapulbrit

1 purk kikerherneid

1 pakk (500 g) purustatud tomateid

2 dl punast veini

1 kaneelikoor (võib kasutada ka hõõgveinist järele jäänud kaneelikoori)

1 tl soola

3 lehtkapsa lehte

 

Lõika liha kuubikuteks. Haki sibulad ja küüslauguküüs. Koori ja riivi ingver.

Kuumuta poti põhjas õli ja kuumuta sibulaid ja küüslauku 3-5 minutit. Lisa lihatükid, ingver ja paprikapulber ning kuumuta veel paar minutit.

Kurna ja loputa kikerherned ja lisa potti. Lisa purustatud tomat, punane vein ja maitseained. Hauta madalal kuumusel 30 minutit.

Eemalda lehtkapsalt tugevad rootsud, tükelda lehed, lisa valmis hautisele ja sega.

Paku koos leivaga. Eraldi kausis või serveerida hapukoort.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid