Jõhvikakook

Kodutohter
06.11.2024
Shutterstock

Jõhvikast saab teha ka ülimaitsvat kooki.

2 muna

1 dl suhkrut
1 dl õli
2 supilusikatäit apelsinimahla
0,5 dl fariinisuhkrut
0,5 tl söögisoodat

1 tl kaneeli
1,5 dl täisteranisujahu
1,5 dl nisujahu
Täidis
4,5-5 dl jõhvikaid,
400 g hapukoort

1 muna

2-4 sl suhkrut

2 sl vanillisuhkrut

0,5 tl kardemoni

2-4 sl jahvatatud mandleid


Vahusta munad ja suhkur vahuks. Lisa ülejäänud ained ja sega.

Laota tainas võiga määritud, 26-28 cm läbimõõduga pirukavormi. Lisa jõhvikad ühtlaselt pirukapõhjale. Puista jõhvikatele veidi suhkrut.

Küpseta pirukat 200 kraadi juures ahju keskmisel tasemel 15 minutit.

Sega omavahel hapukoor, muna, suhkur, vanilli, kardemon ja jahvatatud mandlid. Laota täidis jõhvikatele ja küpseta veel 15 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid