4 portsjonit
400 g jahuseid kartuleid (u 6 tk)
400 g nahata valge kala fileed (külmutatud või värske)
1 väike sibul
1 muna
1 sl sidrunimahla
0,5 tl soola
musta pipart
0,5 dl hakitud rohelist sibulat
võid või õli praadimiseks
Kui kasutad külmutatud kala, siis võta kala varem sulama. Nõruta ja kuivata kalafileed majapidamispaberiga.
Pese kartulid ja keeda koos koorega poolküpseks, umbes 15 minutit. Vala keeduvesi ära ja jäta mugulad jahtuma.
Koori jahtunud kartulid, haki sibul ja tükelda kalafileed. Pane kalatükid, kartulid ja sibul köögikombaini, lisa muna ja sidrunimahl, sool ja pipar ning töötle ühtlaseks. Lõpuks sega hulka hakitud roheline sibul.
Vormi märgade kätega ümmargune kang ja lõika sellest 20 tükki. Patsuta tükid märja käega pätsikesteks.
Prae keskmisel kuumusel võis või õlis kuldpruuniks.
Serveeri koos toorsalatiga.