Päeva retsept: kurgisupp

Kodutohter
Shutterstock

Imemaitsev kurgisupp sobib hästi eelroaks külalistele, sest selle võib eelmisel päeval valmis teha ja külaliste tulles soojendada. Suvel võib kurgisuppi külmalt süüa.

Kurgisupp

 

3 sl võid

1 sibul

3 küüslauguküünt

1 pikk kasvuhoonekurk või 3-4 väiksest avamaakurki

2 marineeritud või hapukurki

1 sl kuivatatud basiilikut

8 dl lihapuljongit

150 g hapukoort (20%)

soola, valget pipart

värsket basiilikut

 

Haki küüslauguküüned, sibulad ja värsked ning hapukurgid. Kuumuta poti põhjas või ja hauta küüslauku, kuivatatud basiilikut, kurgi ja sibulatükke umbes 10 minutit.

Kalla potti puljong ja keeda veel 10 minutit. Lisa hapukoor, maitsesta soola ja valge pipraga ning lase hetk tõmmata. Supi võib saumikseriga püreeridega kuid see võib ka tükiliseks jääda. Tõsta kaussidesse ja kaunista basiilikulehtedega. Supp on väga maitsev ka külmalt.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid