Pidulik heeringatort
Kodutohter
23.02.2022

Torti võib teha ka kiluga. Kuna heeringas ja kilu on soolased, tuleb neid ettevaatlikult doseerida.

12 tükki

 

Põhi

300 g rukkileiba

100 g toasooja võid

Täidis

200 g hapukoort (20%)

300 g kodujuustu

100 g toorjuustu

0,5 dl hakitud tilli

150 g soolaheeringa fileed (õlita)

musta pipart

4 lehte želatiini

1 sl sidrunimahla

1 sl vett

Peale

50 g hapukoort

50 g majoneesi (mädarõika)

vutimune

idusid

kilurulle

hakitud tilli või murulauku

 

Tükelda leivaviilud köögikombaini, lisa toasoe või ja töötle ühtlaseks. Vajuta saadud tainas küpsetuspaberiga kaetud ümmarguse lahtikäiva koogivormi põhja.

Sega kausis toorjuust puulusikaga pehmeks, lisa hapukoor, kodujuust ja till. Haki heeringafilee ja sega täidise hulka. Maitsesta musta pipraga.

Pane želatiinilehed tilga külma veega viieks minutiks paisuma, pigista kuivaks. Kuumuta sidrunimahl ja vesi ning sega želatiinilehed kuuma vedeliku hulka, kuni nad on sulanud. Vala segades täidise hulka.

Kalla täidis leivapõhjale, silu tasaseks ja pane järgmise päevani külmkappi tarduma.

Eemalda koogivormi serv ja pane tort vaagnale.

Sega kokku koor ja majonees ning kata tort seguga. Kaunista vutimunade, kilurullide, idude või hakitud tilli või murulauguga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid