4-6 portsjonit
1 kg taist loomaliha
2 sl õli
2 porgandit
1 sl võid
5 dl lihapuljongit
1 tl terveid musta pipra teri
4 loorberilehte
2 tl palsamiäädikat
Magusad sibulad
1 kg sibulaid
4 küüslauguküünt
50 g võid
2 sl fariinisuhkrut
mõned tüümianioksad
1 sl jahu
2 dl valget veini
2 tl Dijoni sinepit
Võta liha külmkapist välja vähemalt pool tundi enne valmistamist. Koori ja tükelda porgandid.Lõika liha kuubikuteks ja pruunista pannil mitmes jaos või-õlisegus. Lisa porgandid ja kuumuta veel.
Tõsta lihatükid ja porgandid potti, lisa puljong, piprad ja loorberilehed. Kuumuta keemiseni, riisu vaht ja tõsta pott ilma kaaneta 175-kraadisesse ahju.
Koori sibulad ja lõika viiludeks. Kuumuta sibulaid pannil 5 minutit. Koori ja poolita küüslauguküüned. Lisa pannile küüslauk, suhkur ja tüümian. Keera kuumust madalamaks ja hauta umbes 15 minutit, kuni sibulad karamellistuvad.
Keera kuumust juurde ja puista sibulatele jahu. Kuumuta segades. Lisa valge vein ja kuumuta segades, kuni tekib paksem kaste. Maitsesta sinepiga. Võta lihapott ahjust, lisa sibulad koos kastmega potti. Kata kaanega ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 1 tund, või kuni liha pehme ja mure. Maitsesta äädika ja vajadusel ka soolaga.
See klassikaline Prantsusmaalt pärit lihatoit tehakse veiselihaga, kuid kasutada võib ka sealiha.