Rooskapsa-seenesalat

Kodutohter
05.04.2022
Shutterstock

Roos- ehk Brüsseli kapsast võiks kasutada sagedamini, sest see on kasulik köögivili.

4 portsjonit

 

300 g rooskapsast (Brüsseli kapsas)

200 g seeni (võib ka külmutatud- või soolaseeni)

1 küüslauguküüs

soola, musta pipart

50 g tugevamaitselist kõva juustu

hakitud tilli

 

Kaste:

1 sidruni mahl

½ sidruni riivitud koor

1 tl mett

1 dl oliiviõli

soola, musta pipart

 

Lõika väikestel rooskapsastel varreosa ära, eemalda pealmised lehed ja lõika kapsad pooleks. Auruta rooskapsaid 4-5 minutit.

Tükelda seened ja kuumuta kuival pannil omas mahlas 5-7 minutit. Lisa pressitud küüslauguküüs ja kapsad ning kuumuta paar minutit. Maitsesta soola ja pipraga.

Pane kõik kastmeained kaanega purki ja loksuta segi. Sega kaste salatiga, tõsta kaussi ja riivi peale juustulaaste. Puista peale hakitud tilli.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid