Sibula-peekonipirukas

Kodutohter
28.10.2021
Shutterstock

Klassikaline pirukas, mida võib varieerida vastavalt sellele, mida külmkapist leida on.

Tainas:

2 dl nisujahu

1dl sepikujahu

1 tl soolamus

250 g kohupiima

2 sl toiduõli

 

Täidis:

4 sibulat

170 g peekonit

2-3 õuna

toiduõli

3 muna

200 g maitsestamata jogurtit

soola, musta pipart

2 sl magusat tšillikastet

 

1. Sega sool jahuga, lisa sõtkudes kohupiim ja lõpuks õli. Pane tainas pooleks tunniks külma.

2. Koori ja viiluta sibulad. Tükelda peekon ribadeks. Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika õhukesteks viiludeks.

3. Kuumuta peekoniribad pannil omas rasvas krõbedaks ja tõsta kõrvale. Kuumuta sibulad pannil, lisa õunatükid ja hauta mõni minut kaane all. Klopi munad lahti, lisa jogurt ja maitseained.

4. Rulli tainas õhukeseks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata õuna-sibulaseguga ja puista peale peekoniribad. Kalla peale muna-jogurtisegu. Küpseta 225-kraadises ahjus 30-35 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid