Singi-juustupirukas

Kodutohter
08.12.2023
Shutterstock

See on selline pirukas, kuhu võib panna kõik külmkapis leiduvad jäägid.

150 g võid

4 dl nisujahu

0,5 tl soola

1 dl riivjuustu

1 dl külma vett

Täidis

350 g sinki

1 paprika

1 porru

1 sl õli

200 g hapukoort

2 dl kohvikoort

2 muna

0,5 tl soola

1 tl jahvatatud piprasegu

4 dl riivjuustu

 

Lõika külm või kuubikuteks, lisa kõik kuivad ained ka riivjuust. Näpi kõik sõrmedega puruseks. Lisa vesi ja sega tainaks. Vormi pall ja tõsta pooleks tunniks külmkappi.

Lõika sink peeneteks ribadeks või kuubikuteks. Puhasta ja haki paprika. Pese, poolita ja viiluta porru. Hauta õlis paprika ja porru pehmeks, lisa sink ja kuumuta veel natuke.

Rulli tainas õhukeseks ja tõsta tainarulli abil kandilisele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Torka kahvliga sisse auke ja küpseta 225-kraadises ahjus 10 minutit.

Sega kausis hapukoor, koor ja munad. Sega juurde maitseained. Kalla köögivilja-singisegu pirukapõhjale, tasanda ja raputa peale riivjuust. Kõige lõpuks kalla peale koore-munasegu.

Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid