Täidisega õunakook

Kodutohter
05.09.2023
Shutterstock

Pehme täidisega õunakook, mille juurde sobib eriti hästi vanillijäätis või -kaste.

8 portsjonit

 

500 g õunu

130 g võid

1,5 dl nisujahu

0,5 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soola

2 muna

1 munakollane

2,5 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

 

Vooderda küpsetuspaberiga või määri võiga lahtikäiva servaga koogivorm (Ø 20 cm). Koori ja lõika õunad poole sentimeetri paksusteks tükkideks.

Sulata või pannil ja võta 1 dl võid eraldi kaussi. Kuumuta õunatükke ülejäänud võis umbes 10 minutit, kuni õunad on peaaegu pehmed.

Sega jahu, küpsetuspulber ja sool. Vahusta munad, munakollane ja suhkur mikseriga heledaks vahuks. Sega ettevaatlikult tõstes kokku munavaht, 1 dl sulavõid ja kuivad ained.

Vala pool tainast koogivormi põhjale, selle peale kuumutatud õunatükid koos võiga, peale ülejäänud tainas.

Küpseta 180-kraadises ahjus 40 minutit. Peale võib sõeluda tuhksuhkrut.

Serveeri jahtunult koos vanillikastme või jäätisepalliga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid