u 1 liiter
3 porgandit
1 nuikapsas
500 g punast kapsast
1 sibul
Kaste
0,5 sl riivitud ingverit
0,5 dl õli
poole sidruni mahl
1 sl mett või suhkrut
1 tl soola
3 sl hakitud peterselli või koriandrit (võib ka külmutatud)
Pane kõik kastmeained purki, keera kaas peale ja raputa hoolega läbi.
Riivi kõigepealt kapsas ja vajuta nuiaga või mudi kätega natuke pehmemaks. Riivi porgand, nuikapsas ja haki sibul. Pane riivitud ja hakitud köögivili purki kastme juurde, keera peale kaas ja pane vahepeal purk tagurpidi, et kõik saaks kastmega kokku. Tõsta salat külmkappi ja tarvita iga päev. Salat säilib kapis vähemalt nädal aega.
Ingveri asemel võib panna kastmesse näiteks küüslauku või tšillit.