4-5 portsjonit
500 g tahket tofut
2 sl rapsiõli
1 tl jahvatatud ingverit
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl kurkumit
½ tl tšillihelbeid
0,5 tl jahvatatud koriandriseemneid
1 sibul
1-2 küüslauguküünt
1 purk (400 g) purustatud tomateid
1 purk (2–2,5 dl) kookospiima
2 sl sojakastet
1 pott koriandrit
Nõruta tofu. Patsutage ja pigistage see mõne paberrätikuga kuivaks. Igal juhul pole tofut vaja kuivatada. Tükelda tofu kuubikuteks.
Vala õli suurele pannile. Lisa maitseained ja kuumuta. Lisa tofu ja prae parajalt kõrgel kuumusel umbes viis minutit, kuni maitseained on tofu pinnale kinni jäänud. (Praadimist pole vaja jälgida, lihtsalt keera aeg-ajalt tofut ja vajadusel alanda kuumust.)
Koori ja tükelda tofu praadimise ajal sibul ja küüslauguküüned. Lisa sibulad ja lase pruunistuda (vajadusel vähenda kuumust ja soovi korral lisa tilk õli).
Lisa purustatud tomatid. Kuumuta keemiseni ja alanda kuumust. Lase tasasel tulel kaaneta umbes 5 minutit podiseda, kuni osa vedelikust on aurustunud.
Lisa sojakaste ja sega ühtlaseks. Tõsta pann pliidilt ja sega juurde kookospiim. Ära kuumuta enam, kaste võib minna tükki. Toasoe kookospiim ei jahuta kuuma kastet liiga palju.
Haki peale koriander. Serveeri keedetud riisi ja köögiviljadega.
Võitofu ilma võita
27.01.2025

Taimne versioon India võikanast kuid ilma võita. Valmib 20 minutiga. See argipäevane roog tuletab meelde võikana, kuid on kiire ja lihtne. Kookospiima asemel võib kasutada ka kaerapiima.