Soe kitsejuustu-peedisalat
4 portsjonit
600 g väikseid peete
10 kadakamarja
3 sl õli
2 sl punase veini- või palsamäädikat
1 sl mett
¾ tl soola
80 g vinnutatud sinki
4 viilu röstsaia
4 viilu kitsejuustu
1 l salatisegu (erinevaid lehti)
1. Pese ja koori peedid, ning lõika sektoriteks. Purusta noaga vajutades kadakamarjad.
2. Pane peeditükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja sega juurde õli, veiniäädikas, mesi, kadakamarjad ja sool. Küpseta 225-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni peedid on peaaegu küpsed, kuid mitte veel pehmed. Võta peedid ahjust.
3. Lõika singiviilud pooleks ja pane peedi hulka. Kata röstsaiaviilud kitsejuustuga, lõika pooleks ja pane peetide peale. Tõsta ahjuplaat tagasi ahju ja küpseta veel 8-10 minutit, kuni sink on muutunud krõbedaks ja kitsejuust sulanud.
4. Loputa salatilehed ja kuivata majapidamispaberiga. Laota salatilehed vaagnale. Tõsta peale peedi- ja singi- ja saiatükid koos küpsetusleemega.