Suvine lõhesupp

Kodutohter
02.07.2021
Shutterstock

Suvel saab vahel kala kaluritelt või turult. Värske kala on nii hea tooraine, et sellest peab kõik ära kasutama. Peadest ja luudest saab hea puljongi, mida võib ka sügavkülma panna, kui parajasti just vaja ei lähe.

4-6 portsjonit


500 g kalade päid, uimi, luid või supikogu

1 sibul

1 l vett

2 loorberilehte

paar sellerivart või harakputke lehte

4-6 valge või musta pipra tera

soola

500 g lõhefileed

800 g värskeid kartuleid

300 g värskeid suhkruherneid

2 dl kohvi- või vahukoort

hakitud tilli ja murulauku


 

Supi võib teha ka kalapuljongi kuubikust, kuid kui on aega, siis tasub selle eelmisel päeval valmis keeta supikogust või erinevate kalade peadest ja luudest.

Pane supikogu külma veega keema. Eemalda vaht ja lisa tükeldatud sibul, loorberilehed, sellerivarred või harakputke lehed, sool ja pipar. Keeda madala kuumusel 30-40 minutit.

Jäta potti jahtuma ja maitsestuma. Kurna leem läbi tiheda sõela.

Tükelda kartulid ja lõhe kuubikuteks. Kuumuta puljong, lisa kartulitükid ja keeda 6-8 minutit. Lisa lõhetükid ja herned, ning keeda natuke aega, kuni lõhe ja köögiviljad on küpsed.

Lisa koor, maitse ja maitsesta vajadusel soolaga. Puista peale hakitud tilli ja murulauku.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid