Kohupiimavorm

Kodutohter
15.11.2021
Shutterstock

Klassikaline kohupiimavorm, mida võib süüa kisselliga, või pakkuda tee kõrvale.

4-6 portsjonit


 

500 g kohupiima

1 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

3 muna

3 sl mannat (täistera, spelta)

100 g rosinaid

võid, mannat ahjuvormi määrimiseks


 

Pane rosinad natukeseks ajaks vette pehmenema.

Sega kokku kohupiim, vanillisuhkur, suhkur, rosinad ja manna.

Vahusta eraldi munakollased ja valged. Sega kokku kohupiim ja munakollasevaht. Kõige lõpuks sega ettevaatlikult juurde munavalgevaht.

Vala võiga määritud ja mannaga üle puistatud ahjuvormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit.


 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid