4 portsjonit
1 kg kaalikaid
2 sibulat
3 küüslauguküünt
2 sl oliiviõli
2 kaneelikoort
1 tl koriandriseemneid
1 sl harissapastat
1 tl soola
1 purk (400 g) purustatud tomateid
3-4 dl vett
1 purk kikerherneid
200 g kivideta datleid
Lisaks
granaatõunaseemneid
hakitud koriandrit
Koori kaalikad ja lõika kuubikuteks. Haki sibulad ja küüslauguküüned. Kuumuta sibulat ja küüslauku poti põhjas kuumas õlis viis minutit. Lisa kaalikatükid, kaneelikoor ja koriandriseemned ning kuumuta veel natuke aega. Lisa harissapasta, purustatud tomatid ja sool. Loputa tomatiurki veega ja vala vesi potti. Hauta kaane all ja madalal kuumusel pool tundi.
Vala kikerherned sõelale ja loputa ning lisa koos datlitega potti. Hauta 20-25 minutit, kuni kaalikas on pehme.
Koputa puulusikaga granaatõunast seemned ja haki koriandrilehed ning puista hautisele.
Serveeri koos kuskussi või riisiga.