12 tükki
Põhi
300 g rukkileiba
100 g toasooja võid
Täidis
200 g hapukoort (20%)
300 g kodujuustu
100 g toorjuustu
0,5 dl hakitud tilli
150 g soolaheeringa fileed (õlita)
musta pipart
4 lehte želatiini
1 sl sidrunimahla
1 sl vett
Peale
50 g hapukoort
50 g majoneesi (mädarõika)
vutimune
idusid
kilurulle
hakitud tilli või murulauku
Tükelda leivaviilud köögikombaini, lisa toasoe või ja töötle ühtlaseks. Vajuta saadud tainas küpsetuspaberiga kaetud ümmarguse lahtikäiva koogivormi põhja.
Sega kausis toorjuust puulusikaga pehmeks, lisa hapukoor, kodujuust ja till. Haki heeringafilee ja sega täidise hulka. Maitsesta musta pipraga.
Pane želatiinilehed tilga külma veega viieks minutiks paisuma, pigista kuivaks. Kuumuta sidrunimahl ja vesi ning sega želatiinilehed kuuma vedeliku hulka, kuni nad on sulanud. Vala segades täidise hulka.
Kalla täidis leivapõhjale, silu tasaseks ja pane järgmise päevani külmkappi tarduma.
Eemalda koogivormi serv ja pane tort vaagnale.
Sega kokku koor ja majonees ning kata tort seguga. Kaunista vutimunade, kilurullide, idude või hakitud tilli või murulauguga.