Köögiviljakarri

Kodutohter
06.09.2022
Shutterstock

Koos riisi või tatraga on karrit hea tööle või kooli kaasa võtta.

4 portsjonit

 

4 kartulit

2-3 porgandit

1 väike lillkapsas

1 punane paprika

½ porrut

2-3 küüslauguküünt

1 sl rapsi- või oliiviõli

1 sl karripastat (vastavalt maitsele kas tulist või leebet)

2 dl köögiviljapuljongit

2 dl kookospiima

1 banaan

hakitud värsket koriandrit või peterselli

 

Koori ja tükelda porgandid ja kartulid. Lõika lillkapsas väikesteks õisikuteks ja viiluta porru. Koori ja haki küüslauguküüned. Tükelda paprika.

Kuumuta poti põhjas õli ja lisa kõik tükeldatud köögiviljad, välja arvatud lillkapsas. Kuumuta segades mõni minut. Lisa karripasta ja köögiviljapuljong ning hauta mõõdukal kuumusel umbes 10 minutit.

Lisa lillkapsas ja kuumuta veel viis minutit või just nii kaua, kuni kõik köögiviljad on parajalt küpsed, aga mitte liiga pehmed.

Lisa kooritud ja tükeldatud banaan ja kookospiim. Kuumuta veel kord ja raputa peale hakitud koriandrit või peterselli. Paku iseseisva toiduna või liharoogade lisandiks.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid